Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte

de alice_ciobanu in Pui, 27 Oct 2011 | 4910 vizualizari

 

Ei dragilor, iata ca revin in forta, zic eu :P, cu o reteta draga mie si anume Pui cu stafide si migdale acompaniat de un cuscus presarat cu seminte. Nu am apucat pina acum sa postez aceasta reteta delicioasa, dar am cucinat-o cam de vreo 3 ori la mine acasa, o data fiind pentru masa duminicala a Brandusei, apoi cucinata in deplasare, ca sa zic asa...scor 3-0 la masa Electrolux, prin caderea in extaz mistic cu lingere de degete de catre gazde.

Sper sa va placa si voua, la fel de mult cum ne-a placut noua.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de pui
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 lingurite scortisoara
  •  300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr
  • 1 portocala mare
  • 75 gr stafide
  • 80 gr migdale
  •  250 gr cuscus (pt 4 persoane)
  • seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte:

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.

Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata Fasiute, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran…mmm….ce spectaculos e sofranul asta!..si ce arome…Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, puneti-o frumusel pe o farfurie (nu o aruncati ! e nevoie acusi de ea:P ) aruncati acolo carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste atragator. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui dezpielitat si taiat bucati potrivite, dupa cum ati vazut in pozele de la cooking session.

Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.

Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.  Va recomand sa folositi migdale intregi e mult mai savuros. In timp ce bucataria vi se umple de arome…of, of…fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic (nu folositi din acela cu gaura :P).

 Dragilor, masa e servita!...Puiul tocmai scos din cuptor, imprastiind arome irezistibile servit alaturi de un cuscus presarat cu seminte de dovleac, asteapta sa fie savurat..sau devorat? Va las pe voi sa hotariti

Pofta Buna!

Acum am vazut ca la cooking session n-a mai avut nimeni timp sa faca poze puiului frumos aranjat pe farfurie :)) drept pentru care n-am poze (de acolo) decat cu el in tava :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

danakarin 1

28.10.2011, 06:58

reteta e super, si pozele f. faine, dar textul bate tot.
Am vazut si prezentarea de la Elektrolux, felicitari pt. gatitul in public, nu e lucru usor.
A cucina- un nou verb in lmba romana ??

Sidy 1

28.10.2011, 08:15

Waw ...o alta delicatesa !!! Cate bunatati in dimineata asta !

MIUTA 1

28.10.2011, 19:47

Suuuuuuper arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Valdostana haiduceasca