Pui cu urechi de lemn

de Mitinita in Pui, 20 Oct 2014 | 6492 vizualizari

 

De astazi ma gasiti in casuta noua, pe cartederetete.ro si prima reteta postata este aceasta, de pui cu urechi de lemn. Acestea din urma sunt niste ciuperci folosite in bucataria chinezeasca si care trebuie hidratate inainte de a fi intrebuintate.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 1 lingura sos de soia dark sau 2 linguri sos de soia light
  • 2-3 linguri de sos iute cu usturoi (cum e sweet chili sauce)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras verde
  • 2 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri sos iute cu usturoi
  • 50 ml apa rece
  • 1 lingura amidon alimentar
  • cateva picaturi de ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu urechi de lemn:

Primul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora.

Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un bol, se amesteca 1 lingura de sos de soia dark (sau 2 de sos de soia light) si 2-3 linguri de sos de soia light. Lasam deoparte cam 10 minute.

Intre timp, curatam ceapa, ardeiul kapia si ardeiul gras, apoi le taiem in bucati de marime egala, cam de 1 – 1,5 cm. Scurgem urechile de lemn de apa si le feliem.

Punem wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat adaugam 2 linguri de ulei. Punem bucatile de pui si le prajim cam 2 minute, le scoatem si le lasam deoparte.

In acelasi wok, adaugam ceapa, o calim un minut, apoi adaugam ardeii si urechile de lemn. Lasam sa se caleasca 2 minute la foc mare (trebuie sa ramana crocanti). Adaugam bucatile de pui.

Amestecam intr-un bol apa, 2 linguri de sos de soia si amidonul, apoi le adaugam in wok. Amestecam continuu, lasam sa se ingroase, apoi luam wok-ul de pe foc.

Se serveste cu orez la aburi sau taitei chinezesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume si ananas