Pui dezosat umplut cu orez brun si multe legume

de Oana in Pui, 1 Apr 2012 | 8843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg 1,5 kg
  • 3 linguri ulei
  • mirodenii pentru pui: oregano,  boia dulce
  • sare si piper
  • 200 g orez brun
  • un morcov
  • un pastarnac
  • un ardei capia rosu
  • o telina mica
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • un dovlecel
  • 2 linguri sos de soia
  • cateva fire de rozmarin proaspat
  • salvie proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui dezosat umplut cu orez brun si multe legume:

Operatiunea migaloasa este de dezosare a puiului intreg. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza mai inati pe langa os partea superioara a pulpelor si se scoate osul cu grija. Apoi se introduce varful cutitului pe langa oasele pieptului si pe langa coaste pana ce se desprind complet de carne. Ciocanelele si aripioarele raman intregi. Se spala bine puiul, se usuca cu servet de hartie, se unge cu ulei si se condimenteaza. Se pune la rece pana se pregateste umplutura.

Orezul brun se poate lasa la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Se fierbe apoi in apa cu sare, la 200 gr orez se pun 600 ml apa. Se fierbe orezul cu capac, la foc mediu pana se absoarbe toata apa. Se opreste focul si se lasa acoperit inca 15 minute.

Intre timp se pregatesc legumele. Se curata si se spala, apoi se taie toate in betisoare subtitri. Eu am folosit o razatoare in V, cu dispozitiv special de taiat si a mers rapid :)

Intr-o tigaie incapatoare sau in wok se incing 2 linguri ulei si se adauga toate legumele, amestecand cu tigaia din cand in cand. Se adauga sosul de soia. Legumele se soteaza cam 5 minute, pana se inmoaie putin. Se adauga orezul peste legume si se opreste focul. Se lasa putin la racit si se mai condimenteaza dupa gust cu sare si piper, daca mai este nevoie.

Se incinge cuptorul si se seteaza la foc mic. Se umple puiul cu grija cu toata compozitia, se fixeaza cu scobitori partea din fata a pieptului cu pulpele sau se poate coase. Cel mai bine cred ca merge legat ferm pentru ca la mine s-a crapat putin pielea de langa pulpe, fiind mai subtire.

Se unge o tava mai inalta cu ulei, se aseaza puiul, se pun crengutele de rozmarin si de salvie deasupra, se acopera cu folie de aluminiu si se coace 2 ore. Se scoate apoi folia, se indeparteaza crengutele si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca deasupra.

Se scoate puiul pe un platou si se tine la cand jumatate de ora pana se mai raceste putin si se serveste cu salata verde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dezosat umplut cu orez brun si multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui dezosat umplut la cuptor