Pui marocan

de madi_marin in Pui, 6 Apr 2014 | 12774 vizualizari

 

Cu această reţetă vreau să particip la provocarea lansată de Cristina Toth ,,www.divainbucatarie.ro,, si Just T. Inspirată de ceaiul ,,Herbal Infusion Sweet Chai,, din categoria First Class, am făcut un preparat uşor şi foarte aromat!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 1 conservă de roşii cubuleţe
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 căţel de usturoi
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguriţe boia (dulce, iute sau smoked)
  • 1 linguriţă pudră de chimen
  • 1/linguriţă scorţişoară
  • 150 g măsline negre nesărate
  • ulei
  • sare
  • pătrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui marocan:

Mirodeniile, coaja de lămâie şi usturoiul ras fin,un praf de sare plus  2 linguri de ulei, se amestecă bine.

Carnea se taie cubuleţe şi se trece prin amestecul aromat. Se lasă la rece 15 minute.

Ceapa tocată mai mare se pune la călit. Se adaugă şi bucăţelele de carne şi foarte puţină apă  şi se lasă să stea pe foc cam 10 minute, amestecând mereu. Se adaugă cubuleţele de roşii şi măslinele şi se potriveşte gustul de sare.

Mai fierbe totul vreo 10 minute la foc iute, după care mâncarea este gata.

La servire se presară cu coajă de lămâie şi pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marocan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare in sos de rosii cu cartofi la cuptor cu masline si marar