Din nou pui pe sticlă, dar altfel condimentat ;) O variantă îmbunătățită ;) super aromată și apreciată;) Vor urma și alte variante, desigur :D
Puiul se curăță se spală apoi se tamponează cu un prosop de hârtie. Apoi se ”masează” pe dinafară și interior cu ulei de măsline, se asezonează de sare aromată cu cimbru, boia de ardei dulce, condimente garam masala.
Între timp sticla de bere se umple cu apă, apoi și se înfige puiul pe ea. Puiul pe sticlă se pune într-o tavă termorezistentă, unde se adaugă puțină apă, pentru ruperea termică, adică să nu se spargă sticla. Apoi se pune la gătit, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 200 grade.
Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată. Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate consuma.
Spor și poftă bună!
1
De data asta, cam la jumătatea timpului de coacere, am adăugat în tavă, în zeama lăsată de pui, cartofi noi, fenicul și mere, bineînțeles asezonate cu condimente garam masala;)