Pui tiganesc la punga

de La Ancuta in Pui, 10 Noi 2010 | 23401 vizualizari

 

by Nadina. Foarte bun si fraged. Multumesc Nadina.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate carne de pui (pulpe, piept, aripioare)
  • 500 ml lapte
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 500 g ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • 1 punga pentru cuptor
  • Pentru condimentat carnea:
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
  • condimente pentru pui (optional)
  • 100 g unt
  • Pentru condimentat legumele:
  • sare, piper
  • 1 lingurita boia
  • 50 g unt
  • putin unt pentru uns punga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui tiganesc la punga:

Se spala carnea si se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele.

Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.

A doua zi se scurge carnea si laptele se arunca. Se usuca carnea cu un prosop si apoi se condimentaza cu sare, piper, boia si eventual condimente pentru pui. Se pune si untul si se amesteca bine.

Cartofii se curata si se taie cuburi. Ciupercile se curata si se taie felii. Se condimenteaza si se adauga untul si, la fel ca la carne, se amesteca bine.

Se unge punga magica cu unt se pun legumele in punga iar peste legume se aseaza carnea.

Se inchide punga cu clema inclusa, se inteapa in cateva locuri cu o scobitoare si se da la cuptor 1 ora.La final se taie punga cu un cutit pe lungime si se mai lasa 10 minute, ca sa se rumeneasca.

Se serveste cu muraturi sau mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui tiganesc la punga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui in hartie de copt