Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci

de laura_n in Curcan, 2 Feb 2013 | 6238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 catei usturoi
  • cateva rosii deshidratate in ulei
  • 1 paharut vin alb
  • 2 lg bulion
  • sare
  • oregano
  • ulei masline
  • praf usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci:

Pulpa de curcan se spala si se pune la fiert vreo jumatate de ora.

Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste.

Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se pun la calit ceapa cu usturoiul si rosiile taiate cubulete.  

Dupa ce a fiert pulpa, se scoate din apa si se portioneaza bucati mai mici care se pun la calit peste ceapa. Dupa ce s-a rumenit bine si carnea, se adauga ciupercile scurse. Se calesc un pic si apoi se toarna vinul. Dupa ce a sfarait bine, se adauga bulionul, oregano, sare si putina zeama de la fiert. Se lasa sa scada sosul si la sfarsit se presara putin praf de usturoi. Se acopera cu un capac si se lasa vreo 10 min asa acoperit inainte de servire.

Se serveste alaturi de un piure cremos de cartofi sau alta garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu dovlecel la dry cooker