Pulpa de curcan in stil cipriot

de Oana in Curcan, 25 Feb 2012 | 7143 vizualizari

 

O nebunie de arome, vin rosu si chimen, de exceptie!

 

INGREDIENTE

  • 1-1,5 kg pulpa dezosata de curcan, cu piele
  • o capatana de usturoi
  • sare si piper
  • o lingura rasa de chimen macinat
  • un pahar cu vin rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • o cutie de rosii in bulion (400 g)
  • 3 frunze de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan in stil cipriot:

Carnea de curcan se spala, se ususca cu un servet de hartie si se taie felii, dar nu de tot. Se aseaza intr-un vas mai adanc, cu pielea in jos. Se condimenteaza cu sare si piper. Ustoiul se marunteste bine sau se da prin presa si se unge carnea bine de tot, in toate taieturile. Se presara deasupra chimenul macinat, se adauga frunzele de dafin si vinul rosu. Se acopera vasul si se lasa la rece o ora. Pasta de tomate se amesteca cu rosiile in bulion maruntite, iar sosul obtinut se toarna peste carne. Se acepera iar vasul si se pune la cuptor, la foc mediu spre mic, cel putin o ora. Delicios, te lingi pe degete!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in stil cipriot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu legume