Pulpă de miel la cuptor cu legume

de Panacris in Oaie, 29 Aug 2013 | 7242 vizualizari

 

O friptură savurată cu drag și în alte momente decât sărbătorile pascale;) Mulțumesc Ina pentru inspirație! :-*

 

INGREDIENTE

  • pulpă de miel 2 bucăți,
  • usturoi 4-5 căței,
  • sare iodată,
  • mirodenii ( rozmarin, cimbru, boia de ardei dulce, busuioc, măghiran),
  • ulei de floarea soarelui+măsline de la LIDL,
  • roșii 2 bucăți,
  • roșii galbene 2 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de miel la cuptor cu legume:

Pulpele de miel se curăță, se crestează pe alocuri și se umplu cu bucățele de usturoi. Apoi se ”masează” cu ulei și mirodenii și se așează într-o tavă încăpătoare, se dau la cuptorul preîncins , cca. 15 minute, la foc puternic, neacoperit, pe fiecare parte pentru a se rumeni. Apoi se acoperă cu capac sau folie de aluminu, și se lasă la înăbușit cca. 50 de minute. Între timp se curăță legumele și se taie rondele. Spre finalul frigerii se adaugă legumele, se asezonează de sare și vin, apoi se lasă la înăbușit cca. 10 minute acoperit și cca. 5 minute neacoperit.

Friptura se poate servi fierbinte sau rece cu garnitura preferată, în cazul nostru piure de cartofi, ghebe cu usturoi și castraveți murați de vară. spor la treabă și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de miel la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de berbec la tavă