Pulpa de porc baclava

de Doralinda in Porc, 26 Dec 2012 | 4599 vizualizari

 

E o reteta care o am de la o macelarie din grecia, si am facut-o de vreo 3 ori pana acum, de fiecare data garantat!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de porc(sa fie infasurata cu ata ca sa nu se destrame)
  • 2-3 lingurite mustar
  • 1 pahar suc proaspat de portocale
  • 2 cesti(ceai) apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2-3 lingurite miere de albine
  • sare
  • piper
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-5 cuisoare (dupa gust)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc baclava:

Cel mai bine se gateste in vas acoperit din lut (cu capacul lui) dar daca nu aveti, puteti sa acoperiti vasul cu foaie de aluminiu. Intepam in cateva locuri cu varful cutitului si punem bucatele de usturoi mici si cuisoare, apoi ungem carnea pe toate partile cu mustar, punem sare si piper, apoi punem in vas sucul de portocale,uleiul si apa. Lasam la cuptor 180-200C cca 3 ore. Apoi scoatem vasul din cuptor, ungem cu mierea de albine si mai punem la cuptor ptr inca cca o ora(depinde de cuptorul fiecaruia), dar din cand in cand (30 min) ungem cu propriul suc din vas ca sa se gateasca uniform sau puteti sa intoarceti carnea pe partea cealalta.

Se serveste alaturi de cartofi la cuptor.

P.S. Nu am taiat felii ptr ca le era prea foame la mine!!! Dar ca si prezentare,e mult mai frumos transat!

TIPS-URI

1

Cand e timpul ptr a unge cu miere,daca aveti loc in vas, puteti sa puneti cartofi pe langa taiati bucati mai mari.

2

NU se taie carnea cat e calda, si de preferat esa folositiun cutit electric ptr a transa felii fine. Lasati sa se raceasca, apoi taiati si pregatiti pe platoul care va fi servit si cand e timpul, incalziti la cuptor.

3

Inainte de a fi servit,varsati din sosul in care a fost facuta carnea, va fi mult mai gustos si moale!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu pleutorus