Pulpă de porc la grătar cu cartofi noi, evantai
Se ung feliile de porc cu puțin ulei, se presară mirodenii și se pregătește pe grătar.
Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, dar nu se fierb prea mult, astfel încât să nu se fărâme, ci să rămână ușor tari. Se scot pe o tavă, se lasă un pic la răcit și se feliază, dar nu până la capăt. Folosind cartofi noi, nu i-am decojit.
Se așază cartofii într-o tavă unsă cu puțin ulei. Se îndeasă printre feliile fiecărui cartof bucățele de unt și fâșii subțiri de șuncă țărănească. Se acoperă cu cașcaval ras, mai mult sau mai puțin, după gustul fiecăruia. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc bine.
Se curăță și se spală ridichile. Varza se dă pe răzătoare și se asezonează după plac.
Se servește alături de salată de varză albă, decorată cu felii de ridichi roșii.
Porții: 4
Timp de pregătire: 40 min
Timp de gătire: 35 min
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/pulpa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-noi.html