Pentru marinarea carnii:
Bucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi.
Intr-un vas de lut punem carnea, sosul format de la marinarea carnii,putina apa,acoperim cu capac si dam la cuptor pentru circa 1 ora.
Intre timp se intoarce carnea pe cealalta parte.
Cartofii se taie in bucati mai groase, se pun intr-un castron se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline si se pun in vasul de lut langa carne,iar deasupra punem prazul taiat rondele.
Se stropeste carnea cu vinul alb,se acopera cu capac pentru 10 minute si se da la cuptor.
Se scoate capacul dupa cele 10 minute si se mai lasa pana cand se rumeneste putin si carnea si cartofii.
Pofta buna!
1
se serveste cu mujdei de usturoi si/sau muraturi