Pulpa de porc marinata in vas de lut

de Bya Ralu in Porc, 14 Dec 2015 | 5288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc intreaga(5 felii potrivite)
  • 3 cartofi
  • 1/2 praz
  • 50 ml vin alb
  • apa

Pentru marinarea carnii:

  • ulei de masline
  • vegeta/piper/boia dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc marinata in vas de lut:

Bucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi.

Intr-un vas de lut punem carnea, sosul format de la marinarea carnii,putina apa,acoperim cu capac si dam la cuptor pentru circa 1 ora.

Intre timp se intoarce carnea pe cealalta parte.

Cartofii se taie in bucati mai groase, se pun intr-un castron se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline si se pun in vasul de lut langa carne,iar deasupra punem prazul taiat rondele.

Se stropeste carnea cu vinul alb,se acopera cu capac pentru 10 minute si se da la cuptor.

Se scoate capacul dupa cele 10 minute si se mai lasa pana cand se rumeneste putin si carnea si cartofii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se serveste cu mujdei de usturoi si/sau muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc marinata in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu mini caltabos