pentru piure
Pulpele se curata bine se spala apoi le crestam iar in crestaturile facute punem niste feliute de usturoi si ardel rosu (sau verde)
Frecam pulpele cu sare,piper cimbru,condimente granulate.
Intr-o tava unsa cu ulei punem pulpele la cuptor pt 15 minute pe o parte si 15 minute pe cealalta parte pentru a se rumeni.
Dupa jumatate de ora adaugam bere si lasam la 180 grade pentru 45 minute.
Piure de cartofi
Se curata cartofii,se taie sferturi si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare ,la foc potrivit
Se scurg ,se maruntesc fin( se dau printr-o sita) cat sunt inca fierbinti,se amesteca cu untul,putin cate putin, se bat pana piureul devine o crema spumoasa,apoi i se adauga laptele fierbinte,tot putin cate putin.
Potrivim de sare.Piureul se prepara cu putin timp inainte de a se servi la masa
In caz ca s-a pregatit mai inainte ,putem pastra piureul cald punand cratita deasupra unui vas cu apa fierbinte,iar deasupra punem putin lapte pentru a nu se prinde crusta
Se tine acoperit.
Pofta buna!