Carnea e de porc adult, dar datorita faptului ca si-a sacrificat viata, pielea si muschiul, l-am diminutivat ca si 'purcelus' pentru ca e tot ce mai pot face pentru el, saracul.
O alta reteta care are nevoie de 4 lamai
Carnea de taie felii de 1 cm grosime. Lamaile se storc. Vinul se  amesteca cu piperul, 3/4 din sucul lamailor, 4 mere rase + cojile lor,  sare. Se amesteca cu carnea de porc si se lasa 4 ore la frigider. 
Celelalte 6 mere se vor taia in doua, li se vor scoate semintele si apoi  fiecare jumatate se taie  in 4. Se pun intr-o oala cu 80 ml apa si  sucul de lamaie ramas si  se lasa la foc mic, acoperite, sa fiarba 15  minute. 
Cuptorul se incinge la 230 grade Celsius. Intr-o tava unsa cu cei 50 ml  de ulei se aseaza frumos aliniate bucatile de carne si se toarna  marinada. O ora si 20 minute se vor coace frumos. Se intorc de vreo 2,3  ori bucatile de carne in timpul in care stau in cuptor. 
Bucatile de carne se servesc cu merele gatite si eventual cu un piure de cartofi simplu, doar cu unt.