Puricei cu slaninuta afumata

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2020 | 2882 vizualizari

 

Daca tot a ramas putin mamaliga de cu seara, sotul meu si-a adus aminte de copilarie, cand ii facea bunica acesti puricei. Recunosc ca pana la el, eu un am cunoscut acest fel de mancare :)
Dai si cauta, citeste, si iar cauta, si in final am gasit ceva dar desigur am facut o adaptare, ca prea bine mirosea slaninuta afumata.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de mamaliga de o zi
  • 1 lingua ulei
  • 100 g slaninuta afumata
  • 7 oua
  • 200 g branza de burduf
  • 1 lingura de parmezan
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puricei cu slaninuta afumata:

Mamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Nu va spun cum poate sa miroasa...

Cand s-a rumenit mamaliga, batem ouale cu sare si piper ca pt omleta si turnam peste mamaliga. Amestecam sa cuprinda oul toate bucatelel de mamaliga, iar cand este aproape gata punem branza maruntita si parmezanul si mai amestecam putin pe foc.

Gata! servim cu muratruri asortate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Puricei cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]