Quatre quarts

de - Andreea - in Prajituri, 18 Ian 2018 | 25479 vizualizari

COMENTARII (29)

- Andreea - 1

18.01.2018, 21:47

Ruxy

elucubratiiculinare 1

19.01.2018, 09:25

- Andreea - 1

19.01.2018, 17:39

navidad_2017 1

29.01.2018, 00:42

Pe cat de simpla reteta, pe atat de delicioasa prajitura... ca sa nu mai spun ca v-a iesit ca decupata dintr-o carte frantzuseasca cu retete tipice din Bretagne... In familia noastra se face de peste 100 de ani, fiind adusa din Franta de o strabunica scolita pe acolo pe la 1900 si exista chiar o gluma legata de ea. Anume, bunica (austriaca) din partea Tatii, ajunsa sa traiasca, printr-o ironie a soartei, intr-un orasel din Basarabia, si-a servit la un moment dat vecinele moldovence din "mahala" cu aceasta prajitura, dezvaluindu-le (banuiesc ca plina de importanta, dar si intr-o Romana nu prea curata) si numele: "quatre-quarts"... Replica a fost: "dar v-o ishit chiar tari molcutzi, di ci spuniti ca-i ca chiatra"?! Asa i-a si ramas numele, si acolo, dar si in familia nostra! Iar untul sarat e absolut obligatoriu (bretanii ar spune "neaparat cu sare de Guérande" ), altfel nu mai e "quatre-quarts" ci un simplu "pound cake" englezesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rocky