Raclette

de Cris2711 in Mancaruri cu carne, 11 Apr 2012 | 16962 vizualizari

 

Denumirea vine de la Raclette-un tip de branza frantuzeasca cremoasa dar este si o mancare elvetiana.Branza Raclette este de vaci si se foloseste topita ,in general sau felii.In Elvetia se mananca cu totul altfel decat prezint eu,in tarile europene se mananca in feluri diferite,chiar si in Germania.Fiecare pregateste dupa placerea lui.Si ce este interesant,fiecare isi gateste portia in tigaita lui si nu se poate plange de bucatareala altuia:)))E nevoie de Raclette -o placa care se incinge si pe care se pragateste Raclette in tigaite:DSe mananca in cercuri mai mari de prieteni sau cu familia,dureaza cateva ore.Si acum hai sa va povestesc ce ingrediente am folosit eu in ziua de Pasti cu sora mea draga Mihaela(Mena).

 

INGREDIENTE

  • bagheta franzuzeasca
  • branza Raclette
  • file de porc taiat in felii mici
  • file de miel taiat in felii mici
  • piept de pui,deasemenea taiat felii
  • ciuperci taiate felii
  • ardei taiati in cubulete mici
  • ceapa tocata marunt
  • boabe de porumb
  • rosii taiate felii
  • raci de rau
  • unt cu usturoi sau unt cu ierburi,se poate folosi si untul obisnuit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raclette:

Modul de pregatire este doar ca  toate ingredientele se pregatesc ,se taie marunt sau felii,se pun in castronele si se amesteca in tigaite dupa dorinte.Toate ingredientele se potrivesc intre ele.Se mai folosesc si cartofi fierti,ananas,sunca,salam,fiecare ce ii place.Nu am trecut cantitati la ingrediente ,se folosesc in functie de numarul de persoane si apetit:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Raclette" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Doralinda 1

19.11.2012, 21:52

ai dreptate, vina a lor sa fie daca nu si-o prepara cum trebuie!
nu cred ca s-ar putea plange cineva la cum ai pregatit!!!!!arata nemaipomenit!
versiunea noastra aici, e mult mai simpla ca a ta sunt mai lenesi astia aici!si eu la fel!
imi place cand fac schimb de idei, sigur voi incerca si variantele tale, ca daca mananci la fel, pai apoi te plictisesti! te pupic

Cris2711 1

19.11.2012, 21:56

io traiesc intre nemti Dora))nik cu leneaastept reteta

Doralinda 1

19.11.2012, 23:32

O seara buna cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Raclette