Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor

de Gherca Daniela in Porc, 6 Mar 2016 | 3493 vizualizari

 

CONCURS: DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR - SE CAUTA UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

 

INGREDIENTE

  • 7 bucati de rasol porc (fara os si fara soric)
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • usturoi granule
  • 200ml vin rosu
  • putin ulei pentru uns tava
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor:

        Fierbem pentru inceput bucatile de rasol intr-o oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe, usturoiul curatat si putina sare cca. jumatate de ora.
        Dupa ce au fiert le scoatem din apa si le asezam intr-o tava unsa cu ulei, apoi le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, boia dulce si usturoi granule, iar peste
punem si vinul, dupa care bagam tava la cuptor pana se rumeneste frumos carnea, dar intre timp o mai intoarcem, pentru a-si imprumuta gustul de vin.
       Se poate servi alaturi de o garnitura si o salata sau chiar un sos de hrean cu smanatana, oricum este foarte bun!
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti usturoi granule, puteti pune 5-6 catei de usturoi pe care ii pisati cu putin ulei pana formati o pasta, apoi adaugati si celelalte condimente si ungeti fiecarebucata de rasol cu pasta formata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Stefania1964 1

07.03.2016, 09:03

ce bine arata si sigur este tare, tare bun!

anca_rm 1

07.03.2016, 09:23

ce bine arata

Gherca Daniela 1

09.03.2016, 10:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platica lui Godina