Rasturnata cu ananas

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Mai 2011 | 4995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 250 g zahar
  • 180 g unt/margarina
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • Vanilie
  • 5 g praf de copt
  •  
  • 8 felii ananas
  • 200 g zahar brun
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu ananas:

Zaharul brun se pune intr-o  cratita la foc mic pana se topeste,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Intr-o tava(eu am avut cu peretii detasabili asa ca am tapetat-o pe exterior cu folie de aluminiu si am pus-o in tava mare de la aragaz) se aseaza feliile de ananas in cerc si peste se pune caramelul.

Intr-un vas inalt se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul,apoi se adauga ouale pe rand si se amesteca pana la incorporare. Jumatate din cantitatea de lapte se pune in compozitia de unt,apoi jumatate din faina amestecata cu praful de copt,restul de lapte si restul de faina.

Aluatul se toatna peste ananas si se niveleaza. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-45 minute sau pana se rumeneste deasupra.

Tava se scoate din cuptor si se lasa 10 minute sa se raceasca(eu nu am lasat-o si s-a crapat) ,apoi se rstoarna pe un platou( punem platoul deasupra tavii si rasturnam printr-o miscare brusca). Mai lasam 10 minute apoi taiem sau decupam

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere