Rata cu sos de portocale

de silvi0ara in Rata, 1 Noi 2010 | 14248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 rate
  • 4 portocale-zeama
  • 4 mere
  • 200ml vin rosu
  • sare si piper
  • 2 linguri sos de rodii
  • 1 lingura miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu sos de portocale:

Ratele se curata bine de eventualele pene,se sterg bine de apa cu un servet din hartie,apoi se pun intr-o tava mai incapatoare se pune cate un mar intreg in burta ratelor,se condimenteaza cu sare si pier,se adauga 2 pahare cu apa si se dau la cuptorul incins pentru 30-40 de minute.Intre timp pregatim sosul din portocale.Se amesteca sucul de portocale cu vinul,mierea si sucul de rodii.Cand sunt pe jumatate rumenite,se scot din cuptor,se elimina excesul de gasime si se toarna desupra sosul pregatit iar cele 2 mere ramase se taie in sferturi si se adauga in tava langa rate.Se mai lasa la cuptor pan ce se rumenesc frumos si capata o culoare aramie.Se scot pe un platou si se servesc cu felii de mere sau portocale si sosul din tava alaturi de o garnitura din cartofi taranesti sau ce va place,alaturi de salata preferata.

TIPS-URI

1

Merele introduse in burta ratelor se spune ca au proprietatea de a aduna grasimea in exces pe care o elimina rata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]