Rata la cuptor

de Bya Ralu in Rata, 13 Mai 2014 | 29768 vizualizari

 

Este prima oara cand prepar si mananc rata,are un gust super bun si ti se topeste in gura...incercati-o!

 

INGREDIENTE

Pentru marinat:

  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • sare/piper alb
  • ghimbir si praf de curcuma

Pentru preparare:

  • 1 rata
  • 1 portocala stoarsa
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor:

Pentru marinat:

Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi.

Pentru preparare:

Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat.

Rata se cresteaza si se pun felii de usturoi.

Se pune putin apa in vas ,se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 1 ora-1 ora jumatate.

Se scoate capacul,se pune sucul de portocala peste rata si se da iar la cuptor pana cand se rumeneste bine,circa 1 ora.

Se poate pregati intre timp o garnitura de cartofi noi cu marar.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mujdei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]