Rata la cuptor

de Moni_alex in Rata, 14 Apr 2016 | 14940 vizualizari

 

O friptura de rata frageda si foarte aromata

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe si un piept de rata
  • 10 catei de usturoi intregi
  • o lamaie
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin
  • crengute de cimbru
  • ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • 10 cartofi potriviti
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor:

Am spalat bine carnea de rata si am sters-o cu hartie absorbanta.

Am crestat usor pielea de pe carne, am asezat carnea intr-o farfurie si am stropit-o cu zeama stoarsa de la lamaia taiata in patru. Zeama de lamaie are rolul de la fragezi carnea si de a echilibra grasimea.

Intr-o tava cu putin ulei am asezat cartofii curatati, spalati si taiati pe jumatate.

Am presarat putina sare, rozmarin si 2-3 crengute de cimbru.

Peste cartofi asezam carnea, o condimentam cu sare si piper.

Cateii de usturoi ii taiem pe jumatate si ii introducem in crestaturile din pielea de pe pulpe si piept..

Presaram deaspura rozmarin si crengute de cimbru.Am pus in tava si cojile de lamaie ramase.

Am turnat 2 cani de apa calda in tava (fara sa ajunga la carnea de rata) si am acoperit-o cu folie de aluminiu.

Am bagat tava la cuptor si am lasat-o aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit.

Din cand in cand am stropit carnea si cartofii cu sosul din tava.

Dupa o ora am indepartat folia de aluminiu, am taiat ceapa verde si am presarat deasupra si am mai lasat la cuptor aproximativ 30 de minute pana s-a rumenit frumos carnea. Cartofii s-au copt in grasimea de la rata iar carnea s-a patruns bine si crocanta deasupra.

Dupa ce am oprit cuptorul, am presarat patrunjel taiat marunt deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale