Rata pe pat de pastarnac

de oO_ acnA _Oo in Rata, 10 Ian 2013 | 4271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata + pieptul
  • 3 cepe
  • 5 pastarnaci
  • 1 morcov mai mare
  • o telina mica
  • 0,5 l apa
  • 0,5 l vin rosu
  • 150 ml otet
  • 3 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe
  • sare grunjoasa ( dupa gust )
  • untura de rata ( se gaseste in comert ... sau in cazul meu :) am facut o ciorbita inainte si am adunat grasimea )
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe pat de pastarnac:

Spalam, curatam morcovul, ceapa si telina, le taiem rondele, adaugam usturoiul curatat, boabele de piper, cimbrul si foile de dafin. 

Zarzavatul, usturoiul si condimentele le punem la fiert impreuna cu otetul, vinul si sarea. Dupa ce a dat in clocot stingem focul , lasam sa se raceasca baitul dupa care il turnam peste pulpe si piept. Lasam la macerat 24 de ore .

Intr-un vas de yena adaugam pastarnacul taiat rondele si pe acesta asezam pulpele si pieptul. Le ungem bine cu untura de rata dupa care le stropim cu zeama ramasa de la bait, mai adaugam putina sare si piper (dupa gust ), punem capacul si dam vasul la cuptor timp de 80 de minute la 180 de grade.

Pofta buna ! :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe pat de pastarnac" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Raţă cu varză murată