Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 19 Noi 2010 | 7103 vizualizari

 

Iata una din retetele mele preferate. Sunt momente in care nu am chef de nimic cu carne, iar aceasta reteta este foarte simpla si delicioasa si merge perfect in aceste zile de post. Si in alte țări ale Europei există rețete asemănătoare: in bucătăria italiană ea se numește caponata, in Ungaria lecsó, iar in Bulgaria și România ghiveci de legume.
Asa ca eu va voi arata versiunea mea de ratatouille.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mijlocie
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 conopida mica
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • ¼ lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 1 lingura vodca
  • 4 linguri apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume:

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul.

Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de conopida (cam 6 minute, astfel incat sa fie inca tari).
Aranjam in vasul pe care il vom baga la cuptor felii alternative de vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben, ardei verde si bucatele de conopida.

Peste acestea turnam un sos obtinut din amestecarea a 2 linguri din uleiul in care am calit legumele, ceapa si usturoiul calite, ¼ lingurita de cimbru, 1/2 lingurita zahar brun si 2 linguri de pasta de rosii diluata cu 1 lingura de vodca si 4 linguri de apa.
Dam la cuptor, la 180°C pentru 30 de minute.Poate fi si o excelenta garnitura langa cus-cus, sau pe un pat de mamaliga.

Pentru cei care nu tin post cand serviti puteti presara parmezan ras sau cu branza de capra, sau il puteti lasa simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci si legume la cuptor