Ravioli cu migdale si cafea

de Mitinita in Dulciuri, 3 Feb 2012 | 2703 vizualizari

 

Am facut ravioli cu forma de la Decorix primita la 3 ani de bucataras si cum Brandusa si Alice au ochit aceeasi forma ,am hotarat sa facem ravioli la 6 maini,asa ca eu am adus desertul.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 gr de faina
  • Ptr umplutura:
  • 50 gr de migdale macinate
  • 1 lingurita de ness dizolvata in 2 linguri de apa
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingura zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu migdale si cafea:

Se amesteca faina si oul si se framanta un aluat,care se lasa deoparte sa se odihneasca 30 minute.

Umplutura: Se rumenesc migdalele,se adauga untul si zaharul,apoi cafeaua diluata in apa.Se pastreaza putin din compozitie pentru decor.

Se formeaza doua bilute si se intind cu sucitorul. Una dintre foi se aseaza pe forma de ravioli si se umple cu compozitia de cafea.

Se aseaza a doua foaie si se ruleaza cu sucitorul. La mine a fost putin crocanta compozitia si nu am reusit sa le decupez prea frumos.

Se pune o lingurita de unt in tigaia preincalzita,se adauga ravioli,iar apoi o cescuta de apa in care s-a dizolvat o lingurita de ness.

Se tin pe foc pana scade apa si se decoreaza cu migdale crocante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu migdale si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alinutzika 1

04.02.2012, 15:42

ce buuun

Anamaria7 1

04.02.2012, 18:38

ce reteta fantastica!!! super, Adina!

Cristi Roman 1

04.02.2012, 18:41

bravo, super super misto .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecurile lui Mos Craciun