Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

de mihaelar63 in Paste, 17 Mai 2021 | 5724 vizualizari

 

 Sambata la mine este zi de curatenie. Ca sa fiu cat mai eficienta prepar ceva rapid care sa nu-mi ia mult timp. Deci la mine sambata este zi de paste !

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ravioli cu ciuperci
  • 200 gr sunca de Praga
  • 150 gr cascaval afumat
  • 50 gr ulei masline
  • 50 gr unt
  • 2 rosii
  • 3 catei usturoi
  • fulgi de piper
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat:

  1.  Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente .
  2. Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal .
  3. Se pun ravioli la fiert in apa cu sare , respectandu-se timpul de fierbere .
  4.  Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul si untul .
  5. Cand s-au incalzit se aduga usturoiul taiat feliute subtiri si se aduga la prajit si sunca taiata cubulete .
  6. Rosia se taie de asemenea cubulete si se pune la sotat lanaga sunca si usturoi .
  7. Cascavalul afumat se razuieste sau se taie cubulete mici .
  8. In tigaie se aduga cam 2-3 polonice cu  apa sarata din oala in care fierb pastele .
  9.  Cascavalul se va topi si se formeaza un sos gustos .
  10. Adugati in tigaie ravioli fierti si amestecati usor .
  11. Daca doriti putin mai mult sos se suplimenteaza cu apa fierbinte folosita la paste .
  12. Serviti ravioli cu sunca si sos de casval cat este cald .
  13. Pe deasupra presarati fulgi de piper .
  14. Alaturi puneti salata preferata de cruditati .
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru diluarea sosului procedati precum italieni : folositi zapa in care au fiert pastele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirale tricolore, cu sos si sunca