Pentru ca, dupa parerea mea, e CEA MAI BUNA prajitura pe care am facut-o vreodata (pana acum :)) ) ! Asta pentru fanii cremelor pralinate :)
Pregatim tava in care vom coace blatul (25 cm x 35 cm). Asezam alunele peste tot in tava si le prajim in cuptor.
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, iar cand compozitia se tine de tel adaugam pesmetul, nuca si faina amestecate in prealabil cu praful de copt, in ploaie.
Scoatem tava cu alunele prajite, turnam blatul peste ele (eu le-am mai zdrobit putin), apoi dam iar tava la cuptor la 180C pana cand blatul e bine copt, cca 45min.
Il lasam la racit, il intoarcem cu alunele in sus, apoi il ungem cu cele 200 gr de Finetti.
Cremele:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cresc in volum si se deschid la culoare, apoi adaugam budincile si faina, iar la final turnam laptele si omogenizam. Mutam vasul pe baie de aburi si amestecam constant pana se ingroasa. Cand e gata, o luam jos de pe foc si o lasam la racit.
Margarina se mixeaza pana devine cremoasa, apoi adaugam cate putina crema pana cand omogenizam totul. Urmeaza sa impartim crema in doua. O jumatate ramane asa, iar in cealalta adaugam lingura de Finetti, nuca si alunele macinate.
Asamblare:
Peste stratul de Finetti asezam crema galbena, tinem prajitura 20min la rece, apoi punem si crema pralinata si dam iar prajitura la rece.
1
Eu am mai pus in crema si putina gelatina, altfel ar fi fost foarte greu de taiat frumos prajitura si nu s-ar fi intarit cum trebuie.
2
Putem inlocui alunele cu nuca prajita.