Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni

de adnia in Prajituri, 19 Ian 2013 | 3056 vizualizari

 

Combinatia capsuni-lamaie este una deosebit de fina si eleganta, zic eu. asadar, am preparat aceasta delicioasa tarta cremoasa si racoritoara, perfecta pt. zilele speciale, sau in care dorim sa ne rasfatam:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
Pt blat:
  • 1 ou
  • 125 gr. unt rece
  • 25 gr. zahar
  • cateva lingurite apa rece
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde, pt. a forma bila de aluat
Pt. crema:
  • 1 l lapte
  • zeama si coaja rasa de la 2 lamai
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou intreg - zahar
  • 4-5 linguri faina
  • 1 cubulet unt
  • capsuni feliate
Pt. merengue:
  • 4 albusuri
  • zahar pudra cat cuprinde (pt. a forma bezeaua)
Pt decor:
  • 2 capsunele
  • frunzulite de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni:

 

Toate ingredientele pt. aluat se mixeaza in robot, apoi se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se da la rece pt. 1 ora.Intre timp se prepara crema de lamaie. Se pune la fiert laptele cu untul si zaharul. cand da in clocot, se ia cratita deoparte si se adauga oul si galbenusurile (toate pe rand), amestecandu-se energic.Se adauga zeama si coaja de lamaie. Se lasa la racit.
Se intinde o foaie care se aseaza in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseaza capsuni feliate si se pdreaza cu putin zahar, dupa care se adauga crema de lamaie.Tarta se da la cuptor pana trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se lada 30 min. sa se racoreasca.
In acest timp se prepara bezeaua, cu care se acopera tarta (eu am facut valurele cu lingura, pt. un aspect mai frumos), apoi se da din nou la cuptor, pana cand  aceasta se rumeneste frumos. Se decoreaza dupa imaginatie.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

diaconta 1

19.01.2013, 22:21

Felicitari draga mea,o adevarata performanta in doua saptamani,iar tarta asta tocmai potrivita pentru sarbatoare
Bravo pentru toate retetele tale

Miha 1

19.01.2013, 22:54

Felicitari!

diana_k 1

21.01.2013, 12:04

felicitari!!! aratoasa tarta ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon al II-lea