Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota

de Catalina L in Peste, 16 Ian 2023 | 3849 vizualizari

 

Acest peste este excelent, are o carne fina si delicioasa. Mai este cunoscut și ca lavrac sau lup de mare.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.  
https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/lup-de-mare-biban-cu-ardei-si-rosii.html
Pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota sunt necesare urmatoarele ingrediente: biban/lup de mare, ardei, sos de rosii, ceapa.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
  • 1 lup de mare proaspăt curatat si vidat
  • 1 ardei rosu kapia
  • 1 lingura sos patrunjel - usturoi de casa
  • 4 linguri sos de rosii de casa
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota:

Iata cum se prepara Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota

Curatati si taiati lamele ceapa.

Curatati si taiati ardeiul kapia in rondele.

Spălați și uscați pestele  cu un prosop de hârtie. 

Se condimentează cu sare și piper, se unge cu ulei de măsline si cu sosul de patrunjel. 

Puneți hârtie de copt pe o tava de cuptor. 

Puneți o parte din legume deasupra ; ardel ceapă, 

Așezați bibanul deasupra și acoperiți-l cu restul de legume. 

Puneti sosul de rosii si o creanga de rozmarin..

Inchideti papiota si dati la cuptor timp de 40 de minute la 170°C.

Deschideti papiota cu atentie si rumeniti-l 10 minute la 200°C.

Serviti imediat cu garnitura dorita!

Vezi si reteta de Somon la gratar si salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor