Sunt biscuitii copilariei, foarte fragezi si gustosi. Facand abstractie de la faptul ca ne aduc amintiri din epoca comunista, sunt totusi niste biscuiti de casa foarte buni, care se pastreaza foarte bine in cutii ermetice.
Pentru Reteta de biscuiti spritati sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, margarina, untura, zahar si smantana.
Iata cum se prepara Reteta de biscuiti spritati
Se pun faina, sarea si zaharul intr-un castron. Se adauga margarina si untura si se freaca pana rezulta un aluat nisipos. Se pune apoi coaja de lamaie, zaharul vaniliat, se sparg ouale, bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu smantana pana la formarea unui aluat omogen. Se framanta vreo 5 minute, dupa care se lasa la rece pentru jumatate de ora sau o ora.
Intre timp, se pregateste masina de tocat carne la care se adauga forma de biscuiti.
Se ia din aluat si se da prin masina de tocat formand biscuitiii care se coc 20 de minute pana prind putina culoare.
Se pudreaza cu zahar si se pun intr-o cutie.