Astazi va prezint o reteta de friptura din piept de pui la cuptor, frageda si gustoasa.
Sunt necesare cateva ingrediente: piept de pui, oregano, boia, ulei, usturoi.
Iata cum se prepara Reteta de friptura din piept de pui la cuptor
Spalam pieptul de pui si il lasam putin la scurs, intr-o sita. Il stergem apoi cu prosoape de hartie, il portionam in patru lobi si il fasonam.
Pregatim condimentele si incepem sa il ungem cu sare, piper, boia, usturoi si ulei. Masam pieptul de pui cu toate astea pe toate partile, apoi turnam oregano si busuiocul.
lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 50-60 minute la foc mic.
Eu l-am servit cu sos de ceapa, smantana si cascaval si a fost foarte bun!
Pofta buna!
Vezi si reteta de Piept de pui umplut
1
Mai verificam cuptorul din cand in cand si mai turnam cate o lingura, doua de sosulet, peste piept.