Combinatia crema de ness – frisca, este o combinatie pe sufletul meu. Sper sa va placa si voua!
Pentru aceasta Reteta de prajitura cu ness, frisca si nuci ai nevoie de oua, zahar, nuca, faina, frisca, crema de ness.
Ingrediente Reteta de prajitura cu ness, frisca si nuci
Blat
Crema de ness
Frisca
ciocolata rasa pentru ornat
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu ness, frisca si nuci
Blat
Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.
Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.
Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Pune intr-o tava hartie pentru copt.
*Aici ma opresc si va dau un pont pentru a aseza usor hartia pentru copt in tava. Umeziti-va usor mainile cu apa si luati bucata de hartie pregatita pentru asezat in tava si o strangeti in maini formand un „botz” :)) apoi o desfaceti si o asezati in tava.
Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.
Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu (165-170 grade) pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
Crema de ness.
Mixati untul spuma.
Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si amidonul si omogenizati.
Adaugati, putin cate putin , laptele si omogenizati.
Puneti vasul pe foc , la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata.
* Nu va speriati cand incepe sa capete aspect de cocoloase, amestecati energic in continuare, pe foc, si se va omogeniza frumos.
Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.
Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.
Crema de frisca
Puneti intr-un bol frisca, mascarpone, zaharul si zeama de lime si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.
Asamblare prajitura cu ness, frisca si nuci
Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.
Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.
Asezati a doua felie de blat si procedati la fel cu restul de crema si frisca.
Deasupra acestei prajituri cu crema presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.
Eu am pus prima varianta si s-a completat perfect cu dulceata prajiturii.
Este una dintre cele mai grozave retete de prajituri incercate pana acum!
Taiati prajitura doar dupa ce sta cateva ore la frigider, stergand cutitul cu laveta umeda, dupa fiecare taietura.
Vezi si reteta de Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori