Reteta de preparare a papanasilor

de DIANA B in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 4858 vizualizari

 

Nu mai aveam nimic dulce prin casa , decat niste gogosele ptr eclere ... ar fi trebuit sa le fac o crema bunuta , nu una de la plic , ptr a nu-i da iar Gabytei motiv sa zica , bleah , cah , asa c-am dat fuga la DGRD ( stiti voi , directia generala a rezervelor Dianei) , am scos un botz mare de branza de vaci , de-aceea scursa bine si facuta din laptele vacii hranita cu iarba de la munte ( mi-o aduce prietena mea) si-am hotarat sa fac niste papanasi , dar nu cu lingura , din aceia din aluat si cu gogosica , na ...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 10 lg de fructoza
  • 2 lg gris
  • 250-300 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • coaja de portocala
  • es de vanilie
  • 1 vf de cutit de sare
  • 400 ml ulei (ptr prajit)
  • smantana
  • dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Am dat branza pe razatoare , am adaugat ouale (de la ,,doamnele" mele) batute bine cu-n praf de sare , aromele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si gris , si-am framantat un aluat (nu stiu cum de-am facut aluat , ca voi stiti ca mie nu-mi place sa fac asa ceva ... rusine mie) elastic si nelipicios . Am infainat planseta (saraca , de cand se hodineste) si din aluat am facut un rulou , pe care l-am taiat in bucati de cate 2 cm latime , cu ajutorul unui cutit subtire , trecut prin faina , inainte de fiecare taiere . Mamaaaaaaaaaa , cat de usor , si cata palavrageala ... Fiecarui inel de aluat i-am facut un orificiu central cu degetul aratator trecut prin faina . Dintr-o bucatica de aluat am facut si niste sfere , egale ca numar cu inelusele de aluat . Intr-o tigaie am turnat suficient ulei , am lasat sa se infierbante bine , si-am prajit si papanasii si gogoselele , pe ambele parti , pana la o rumenire frumoasa . Fiecarui papanas i-am atasat o gogosica , am pus smantana ca de la altu' si motul de dulceata .

PS am prajit doar jumatate ptr aceasta ora , dar urmeaza si restul , PM(post meridian , nu post mortem)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

DIANA B 1

31.10.2012, 14:46

Ionela , ptr ca io-s mica , toate-mi plac babane

DIANA B 1

31.10.2012, 14:48

Wow , ce multe vizite ... scuze ptr ca nu le-am zarit pe toate , dar va multumesc mult tuturor

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci