Reteta de preparare a papanasilor

de Geanina87 in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 10434 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor A la Jamila ;) deliciosi in adevaratul sens al cuvantului :)

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza vaci
  • 2 oua
  • 6-7 linguri de zahar
  • 450 g faina
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • esenta de lamaie
  • smantana
  • dulceata (de visine in cazul meu)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta, zaharul vanilat si bicarbonatul, apoi adaugam faina, putin cate putin, pana cand rezulta un aluat nelipicios. Il lasam 15 minute "la odihnit" dupa care formam bile pe care le turtim si le gaurim, astfel incat sa iasa forma unui colacel. Facem si niste bilute mai mici si le prajim in baie de ulei incins pana se rumenesc frumos.

Le scoatem pe un servetel de hartie sa eliminam surplusul de ulei. Asezam papanasul pe o farfurie, intindem smantana, peste care punem dulceata, biluta mai mica, apoi din nou putina smantana si dulceata.

Servim cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu gem de macese