Reteta de preparare a papanasilor cu prune

de mihaelar63 in Dulciuri, 27 Noi 2015 | 6944 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor
   Cam de multisor nu am mancat ceva dulce. Printre alte cumparaturi in ziua cu poftele am ajuns acasa cu branza de vaci proaspata si de la piata cu prune. Mi-am zis ,,Daca sunt gomboti cu prune, de ce n-ar fi si papanasi cu prune ? "
  Am consultat dex-ul  sa nu gresesc si nu am mai scris papanasi cu branza , toti au branza , este o denumire specifica .M-a amuzat  denumirea   data in  zona Munteniei si Moldovei :,, Chiftea de brînză cu oŭă. Chercurĭ, motoceĭ.'':D

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza vaci
  • 5 linguri gris de grau
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • prune
  • scortisoara
  • dulceata preferata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu prune:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor .

Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul.

Spalati prunele si le scoateti samburii .

Presarati prunele cu un praf de scortisoara.

Amestecati branza, sarea, grisul si ouale.

Ar fi bine compozitia sa se odihneasca la rece o jumatate de ora, dar noi nu am mai asteptat.

In palma am format mici galuste din compozitia cu branza in care am incorporat in mijloc cate o pruna.

In momentul in care puneti papanasii la fiert reduceti intensitatea fierberii [daca clocoteste puternic s-ar putea imprastia].

Initial papanasii se vor duce la fund. Cand acestea se ridica la suprafata este semnalul ca sunt fierti .

Atati papanasi puneti la fiert o data cat ar incape foarte lejer pe diametrul oalei. Repetati operatiunea  daca mai aveti material.

Pescuiti ,,motoceii '' cu o paleta cu gauri si-i tavaliti prin pesmet auriu.

Noua ne place la papanasi si la gomboti sa servim  dulceata data prin pesmet. De data aceasta am deschis un borcan cu dulceata de caise cu zmeura.

Pofta buna sa aveti !!!

TIPS-URI

1

Eu am urmarit un aport redus de zahar. Daca doriti puteti pune suplimentar zahar atat pe prune cat si in pesmet .

2

Am dorit ingrediente distincte, naturale, fara sa incarc preparatul cu alte arome. Aroma a venit de la scortisoara si de la dulceata de caise cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide si nuci