Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de visine

de Brindusa in Prajituri, 3 Ian 2010 | 9803 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Ceva cald pentru zilele reci.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1/4 kg branza de vaci dulce si cat mai grasa (!)
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 30 g zahar
  • 1/2 lingurita bicarboanat de sodiu
  • coaja de lamaie, vanilie dupa gust
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de visine:

Reteta de preparare a papanasilor Pune toate ingredientele (fara ulei) intr-un castron si amesteca bine cu o furculita pana cand se omogenizeaza (cam 2 minute). Compozitia trebuie sa aibe consistenta si sa-si pastreze forma, dar sa nu fie foarte tare. Daca e prea moale, poti sa mai pui putina faina.

Din compozitie formeaza niste bile mai mari. Pune degetul aratator in centrul unei bile si roteste-l, asfel incat sa se formeze o gaura.

Incinge uleiul (o cantitate mai mare), da flacara la mediu si prajeste papanasii pana cand devin aurii pe ambele parti.

Serveste papanasii fierbinti cu smantana si dulceata (de visine sau ce ai prin casa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Brindusa 1

11.04.2010, 12:10

Corina, ma bucur ca ti-au iesit

livirys 1

22.04.2011, 20:35

am facut si eu si erau coca la mijloc
(reteta asemanatoare), nu stiu unde gresesc.

Brindusa 1

23.04.2011, 21:03

Poate ii faci foarte mari si nu au timp sa se patrunda pana in mijloc. Sau folosesti o cantitate mica de ulei la prajit si atunci se fac maronii inainte de a se patrunde. Sper ca te-am ajutat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat