Reteta de preparare a papanasilor cu telemea

de Bya Ralu in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 5792 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

Reteta am luat-o de la Chefi :)  super buni! http://chefilacutite.a1.ro/stiri/papanasi-in-doi-pasi-cel-mai-iubit-desert-traditional-id732.html

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 g branza de vaci
  • 50 g branza telemea
  • 350 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf zahar
  • 3 linguri cu varf pesmet
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei pentru prajit

Pentru ornat: Zahar pudra dulceata sau piure de mure smantana

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu telemea:

Reteta de preparare a papanasilor

Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale.

Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul.

Se omogenizeaza si se lasa aluatul deoparte 10 minute,dupa care se modeleaza papanasii si se pun la prajit in ulei incins.

Se scot pe un servet de hartie.

Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc cu piure de mure sau dulceata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

11.07.2016, 19:48

Ce buni sunt papanasii. Chiar nu am mai facut de mult timp!

Bya Ralu 1

11.07.2016, 19:57

Zamfira 1

19.07.2016, 08:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte cu paste cavatelli