O Reteta de samosa cu dovleac, de post, delicioasa.
Varianta clasica cu carne o aveti aici.
Ingredientele necesare sunt: foi placinta, dovleac, morcovi, mazare, usturoi, ceapa, ulei, bulion.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/samosa-cu-dovleac.html
Iata cum se prepara Reteta de samosa cu dovleac
Spalati si curatati legumele.
Am mixat ceapa, usturoiul si morcovii.
Caliti-le in uleiul incins. Taiati dovleacul cuburi si mixati-l.
Puneti dovleacul, mazarea si sotati impreuna.
Puneti pasta de curry, bulionul , 150 ml de apa, sare, piper, ierburi aromate, amestecati si reveniti timp de 10 minute sau pana cand apa scade.
Lasati sa se raceasca.
Se taie foaia de brick în doua
Puneti umplutura la fiecare extremitate.
Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.
Se coace 25 minute la 180 ° C într-un cuptor preîncălzit .
Vezi si reteta de Samosa cu pui.