"Culori de toamnă în bucate."
Pentru Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine sunt necesare urmataorele ingrediente: unt, faina, zahar, oua, lapte, ciocolata si smochine.
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine
Am un set de forme pentru tarta cu fund detasabil compus dintr-o forma mare cu diametrul de 20 cm si 10 forma mai mici, 4 rotunde, 3 dreptunghiulare si 3 patrate. Am obtinut 15 tarte , am folosit la copt de doua ori formele de tarta rotunde si mici.
Aluat : Am cernut faina si am adaugat untul rece taiat cubulete, am framantat cu degetele pana am obtinut un aluat faramicios, apoi am adaugat cele 2 oua amestecate cu zaharul, sare si apa rece, am omogenizat si am format un aluat pe care l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru o ora. Apoi l-am scos din frigider si am inceput sa formez crusta de tarta, am imbracat formele cu aluat, am intepat cu furculita, apoi ama sezat peste aluat hartie de copt si am pus peste boabe de orez ca sa nu se umfle aluatul cand este la cuptor. Am incins cuptorul la 180 grade C si am copt tartele pana ce au inceput sa se rumeneasca frumos, le-am scos din cuptor si din forme si le-am lasat sa se raceasca.
Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile si zaharul le-am mixat cateva minute, am adaugat si amidonul apoi am diluat cu lapte, am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu, cand a inceput sa se ingroase am adaugat si ciocolata alba si am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida si crema ingrosata. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat esenta de vanilie, am acoperit cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca.
Krant : Am pus la caramelizat zaharul cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat nuca si am omogenizat, am uns un fund cu ulei si am intins compozitia obtinuta, am lasat-o sa se raceasca si apoi am maruntit-o obtinand krant-ul.
Frisca: Smantana rece de la frigider am mixat-o impreuna cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.
Asamblare : Am umplut cu crema mai intai formele mici, restul de crema ramasa am amestecat-o cu frisca si am umplut forma de tarta mare. am presarat krant pe foecare tarta, apoi am ornat cu smochine taite in forma de nufar, top gelul l-am pregatit conform instructiunilor de pe plic si am pus pe fiecare smochina in parte.
Vezi si reteta de Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca.