Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

de Constelatialeu in Prajituri, 31 Dec 2022 | 3367 vizualizari

 

In urma cu 29 de ani ne-am hotarat sa zicem un mare DA.Chiar daca nu stiam ce ne asteapta am pornit impreuna pe acelasi drum si inca suntem pe acelati drum. Sincer n-as schimba mai nimic, poate as ''regla'' unele prioritati dar asta e o alta poveste, deoarece timpul mi-a demonstrat ca unele lucruri si evenimente se intampla la momentul potrivit .  A fost o zi de primavara, ca si acum, parca venea Pastele nu Anul Nou, am avut alaturi familia, prietenii si emotiile nelipsite. Zi de poveste care spre miezul noptii sa transformat in seara de basm, a nins ca-n basme, parca eram in tinutul Craiesii Zapezii, clar m-au marcat basmele copilariei, inca sunt in sufletul meu de copil rebel.Deci sa ne fie de bine draga Valentine, sufletul meu pereche, sa ne traiasca baiatul, leusorul nostru Cristian si sa avem parte ca si pana acum doar de oameni deosebiti care sa ne inconjoare. La multi ani noua !
Pentru Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata sunt necesare ingredientele urmatoare: oua, lapte condensat, gelatina, mascarpone, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata
  • Tava dreptunghiulara 30/12 cm
  • mini eclere cu crema de vanilie si glazura de fondant cu ciocolata
  • Crema
  • 2 oua
  • 200 ml lapte condensat
  • 10 g gelatina
  • 500 g mascarpone
  • 100 g frisca - obtinuta din smatana pentru frisca cu 36% grasime
  • Decor
  • eclere inimioara, rotunde
  • cirese confiate
  • si un rest de crema de la mini boema
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata:

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au intrat in tava in care am asamblat tortul 18 buc mini eclere si 6 buc sub forma de gogosele, toate glazurate cu fondant amestecat cu ciocolata, combinatia perfecta din punctul meu de vedere, aluata ecler, crema vanilie si glazura de fondant.

Cream : Intr-un castron de inox am pus cele doua oua si laptele condensat, separat am pus gelatina in apa rece sa se hidrateze. Am amestecat bine ouale cu laptele condensat apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continu pana ce amestecul a devenit fierbinte. Am luat castronu pe de baia d eabur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat mascarponele cu frisca batuta, apoi am incorporat amestecul de ou, lapte condensat si gelatina.

Asamblare :  Foarma dreptunghiulara cu pereti detasabili am imbracat-o in folie alimentara, pe margini am pus folie acetat, am asezat ca baza un rand de eclere, am intins jumatate din crema, apoi am asezat al doilea strat de eclere si restul de crema, am nivelat si am asezat deasupra un ecler in forma de inimioara si doua eclere rotunde, am ornat cu putina crema ramasa de la alta prajitura. Am dat forma la frigider peste noapte, dimineata am scos prajitura din forma si am ornat-o cu cirese confiate, acum asteptam sa intampinam noul an. La multi ani, noua si noului an !

Vezi si reteta de Tort ecler

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

oanapl 1

04.01.2023, 15:31

La cât mai mulți ani fericiți împreună!

Catalina L 1

08.01.2023, 20:22

felcitari si la inca 109 ani .....

Rocsi 1

09.01.2023, 19:18

Sa va dea Dumnezeu ani multi impreuna si minunati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Adriana