Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

de lira in Dulciuri, 11 Iul 2010 | 49517 vizualizari

 

Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci este o reteta incercata foarte des, renumita si apreciata de multi dintre noi.
Taitei, branza, oua - sunt cateva dintre ingredientele retetei.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

  • 2 pachete de taitei lati (200g x 2)
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 200 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 1 plic de zahar vanilat sau 1 lingurita de esenta
  • 100 g stafide
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci:

Preparare Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

Taiteii se fierb in apa cu sare "conform instructiunilor de pe plic" (mama ce imi place cand vad chestia asta la retete :P )

Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie, faina si branza, iar la sfarsit, amestecand cu o lingura de lemn, stafidele.
Compozitia de branza se amesteca intr-un bol cu taieteii scursi, lasandu-se cam un sfert in compozitie de-o parte.

Intr-o tava unsa cu ulei se pune tot arsenalul de taitei amestecati cu branza, iar deasupra se stratul de branza lasat de-o parte. Eu m-am hotarat in ultimul moment sa pun si un pic de scortisoara deasupra.

Tava se da la cuptor mic pana se rumeneaste deasupra.

Dupa ce scoateti tava din cuptor lasati sa se aceasca putin pentru a se aseza mai bine compozitia, fiind si mai usor de taiat pe urma. Merge foarte bine si rece.

Budinca de paste cu cas e o alta varianta buna de budinca. Daca sunteti amatori, si reteta de Spaghete cu branza la cuptor o sa va placa!

Voi faceti Taitei de casa?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

11.07.2010, 23:33

asta e pentru mama ca ii place la nebunie

Teo 1

11.07.2010, 23:45

de ce si 4 linguri de faina ? oricum arata f. bine !

Panacris 1

05.08.2011, 21:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide