Din seria Nimic nu se arunca, totul se tranforma, va prezentam astazi o idee pentru folosirea piurelui de cartofi ramas.
Din cateva ingrediente, poti transforma piureul de cartofi intr-un preparat special, foarte gustos si usor de facut.
Iata care sunt ingredientele pentru Reteta simpla de piure de cartofi cu parmezan la cuptor: piure rece, galbenusuri de ou, parmezan, patrunjel.
Iata cum se prepara Reteta simpla de piure de cartofi cu parmezan la cuptor
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un castron, combinați piureul de cartofi cu gălbenușurile bătute, sare și piper după gust, patrunjel uscat și jumătate din cantitatea de parmezan ras. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt încorporate uniform.
Într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei, transferați amestecul de piure de cartofi cu ajutorul unui posche sau chiar cu lingura direct. Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți piureul de cartofi timp de 10-15 minute sau până când se formează o crustă aurie pe suprafață.
Intre timp, amestecati restul de parmezan cu patrunjel si fulgi de chilli. După ce s-au copt, scoateți tava din cuptor și presărați amestecul de parmezan cu patrunjel si fulgi de chilli.
Serviți piureul de cartofi la cuptor cu parmezan, alături de o salată verde sau de orice fel de carne sau legume preferate. Această rețetă simplă și delicioasă de piure de cartofi la cuptor cu parmezan este o alegere perfectă pentru o gustare.
Poate fi servit cu un sos de iaurt sau usturoi. Poftă bună!
O alta varianta de transformare a piureului de cartofi ramas este si reteta de Bulete de cartofi sau Crochete de cartofi care merg de minune alaturi de o Salata cu porumb si avocado.