Reteta tort aniversare 64 ani

de Constelatialeu in Torturi, 6 Iul 2023 | 4781 vizualizari

 

Cu vecinii trebuie sa te ai bine, cand iti mai sunt si rude din alea bune musai le faci si tort. La multi ani Vali...sau nenea Vali ca esti mai mare cu 10 ani decat mine :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pentru aceasta Reteta tort aniversare 64 ani am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, migdale, mascarpone, iaurt, gelatina, piure zmeura, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta tort aniversare 64 ani
  • Blat 18 cm diametrul
  • 3 oua medii
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri cu faina ( nu pline)
  • 4 linguri de migdale prajite si macinate
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 100 g iaurt grecesc cu 10% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • 100 g piure de zmeura
  • zmeura proaspata
  • Frisca pt. decor
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 pliculete de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta tort aniversare 64 ani:

Iata cum se prepara Reteta tort aniversare 64 ani

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in bezeaua obtinuta amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernut, apoi migdalele macinate, de fiecare data le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o forma de tort ( cu diametrul de 18 cm) cu hartie de copt, am turnat compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, am facut testul scobitorii , cand a fost gata am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Crema : Am pus gelatina la hidratat in apa rece, galbenusurile impreuna cu lingura de zahar le-am pus pe baie de abur si am amestecat continuu cca 10 min, am tras de pe foc vasul si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat foarte bine sa se topeasca gelatina. Intr-un castron am mixat mascarponele, iaurtul si piureul de zmeura apoi am adaugat si galbenusurile cu gelatina, am omogenizat bine.

Asamblare : Blatul de tort racit bine l-am sectionat in doua. Am asezat blatul pe o farfurie, am pus un inel reglabil in jurul blatului si o folie acetata, am turnat jumatate di crema, am presarat zmeura proaspata deasupra, am asezat a doua parte de blat peste care am pus restul de crema,deasupra am ornat cu zmeura proaspata. Am dat tortul la frigider pentru cateva ore.

Frisca : Intr-un bol mai inalt am pus smantana pentru frisca, rece de la frigider, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Am scos tortul de la frigider, am indepartat inelul reglabil si folia acetat si am ornat tortul cu frisca.

Vezi si reteta de Tort cu ciocolata si visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta tort aniversare 64 ani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de gutui