Reteta Turte dulci, reteta simpla pentru un desert de neuitat
Pentru mine gogosi inseamna chestiile alea mici si pufoase, dar acum am vrut sa respect modelul de la gogoserie, dupa cum le-a fost voia. Dar nu pot sa le spun gogosi, pentru ca prea seamana cu niste turte, turte dulci :))
Ingrediente pentru Reteta Turte dulci, reteta simpla pentru un desert de neuitat:
Cum se prepara Reteta Turte dulci, reteta simpla pentru un desert de neuitat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut se framanta usor sa scoatem aerul, apoi se rupe cu mana in bucati potrivit de mari. Fiecare bucata de aluat se intinde subtire, cu mana unsa cu ulei. Fara a le mai lasa la dospit se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei.
Se scot pe un prosop absorbant si cat sunt calde se pudreaza cu zahar.
Pofta buna! 😉
Turte la tigaie este o alta reteta care ne aduce aminte de copilarie, iar reteta de Turte umplute ne place in mod deosebit ;)