Risotto cu leurda si ciuperci

de Sim0na in Mancaruri de post, 7 Iun 2013 | 2996 vizualizari

 

Da, stiu... nu mai este leurda :) Reteta este cam "expirata", dar a fost prea bun ca sa nu va zic si voua! Si ptr cine are leurda la congelator (adica eu!!! 7 pungi babane :P), merge facut oricand!

 

INGREDIENTE

  • 1 mana leurda
  • 100 g orez cu bob lung
  • 10 ciupercute
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 varf lingurita curry
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei
  • supa de legume
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu leurda si ciuperci:

Ceapa verde am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei. Am adaugat leurda si ciupercutele taiate pe jumatate si am lasat putin sa se caleasca toate. La final am adaugat orezul pe care l-am lasat la calit cateva minute. 

Am stins cu vin si supa de legume. Am adaugat sare, piper si am completat treptat cu supa fierbinte pana orezul s-a gatit, nelasandu-l totusi sa se inmoaie, ci mai al-dante asa. La final am pus curry.

Am papat orezul cu o salata de leurda cu rosii si ridichii.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu leurda si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

08.06.2013, 21:31

Auzi,mana aia de leurda,cam cat de mare sa fie?? )))

Sim0na 1

08.06.2013, 22:10

Dia ))) fiecare cam cat o are de mare...

diaconta 1

08.06.2013, 22:13

Mda,unii o au mai mare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu dovlecei si rosii uscate la soare