Ta - Na -Na - Naaaaaaaaaaa prima mea reteta postata vreodata...asa ca fiti ingaduitoare fetelor.Nu este retate mea, este luata de aici http://www.reteteinimagini.com/Retete/Prajituri/Rolls-Cinnamon-rulouri-cu-scortisoara.html, de la Monica...multumesc frumos Monica sunt delicioase.
ALUAT:
( eu am mai pus cateva linguri peste)
UMPLUTURA: 100 gr zahar brun
GLAZURA
Mod de preparare:
Am framantat aluatul la masina de facut paine.Am pus toate ingredientele(pentru aluat) si am dat la progamul de dospire framantare.
Aluatul rezultat este un pic lipicios .
Pe masa de lucru se presara putina faina se rastoarna aluatul si se intinde o foaie de forma unui dreptunghi (40/55 CM) si o grosime de 1/2 de cm
Pentru umplutura sunt doua variante( eu facut prima varianta)
1) fie se unge suprafata foii intinse(aluatul) cu unt se presara zaharul brun spoi scortisoara
2) untul moale se amesteca cu zaharul si scortisoara apoi se intinde crema obtinuta peste blat(eu am ales a doua varianta)
Aluatul se ruleaza apoi pe lungime si cu o ata se taie in bucati de 4-5 cm.
Mie mi-au iesit 10 bucati.
Se aseaza rulourile in tava tapetata cu hartie de copt la distanta unele de altele, oricum le-ati pune se unesc intre ele.
Se lasa la crescut cca 30 de min.
In acest timp se preincalzeste cuptorul la 200 gr
Rulourile se coc pentru 10-15 min
In timp ce rulourile se coc amestecam cu mixerul ingredientele pentru glazura si cand sunt inca fierbinti(abia scoase din cuptor) rulourile se glazureaza apoi se presara nuci maruntite si se mananca cu poftaaaaaaaaaa.