Rolls cu scortisoara si glazura

de diaconta in Prajituri, 11 Aug 2010 | 5081 vizualizari

 

Un dulce ce se topeste repejor.............

 

INGREDIENTE

  • 350 gr unt
  • 2 oua
  • 600 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 40 gr drojdie
  • 100 gr zahar tos
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 linguri zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 100 gr Crema Philadelphia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cu scortisoara si glazura:

Pentru aluat:

100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare

Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si faina.

Se framanta aluatul pana cand  este suficient de elastic si nu se mai lipeste de maini.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1-2 cm grosime.Aceasta se unge cu unt si se presara cu scortisoara si zahar brun.

Se ruleaza pe lungime si se taie bucati de 4-5 cm lungime,care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa in tava sa mai creasca,apoi se pun la cuptor pentru aprox.15 minute.

Intre timp se prepara o glazura din :100 gr unt,150 gr zahar pudra si 100 gr crema Philadelphia.

Glazura se pune peste rulourile fierbinti,aceasta se va topi  si le va inmuia dandu-le un gust delicios.

Se presara cu nuca si alune maruntite.

 

TIPS-URI

1

daca va mai raman si nu le mancati pe toate calde (ma cam indoiesc de asta) se pot incalzi la microunde fiind la fel de savuroase

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls cu scortisoara si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (20)

mimmi 1

12.08.2010, 14:19

Ma pot servi si eu ??

diaconta 1

12.08.2010, 19:51

ma duc sa mai fac o portie vad ca toata lumea-i incantata
foarte usor si merita incercat
le-am mai facut si fara glazura dar aceasta le schimba total gustul

epurasha2bb 1

12.08.2010, 20:28

ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]