Rulada cu banane

de Bucataras in Prajituri, 30 Apr 2009 | 12107 vizualizari

 

Marian Mitran a facut o rulada cu banane

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • coaja de lamaie
  • CREMA
  •  1 pachet margarina
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 2 pachete zahar vanilinat, coaja de lamaie,
  • zeama de lamaie dupa gust,
  • 150 g nuca toccata fin sau rasa pe razatoarea mica (facultativ),
  • 1 galbenus,
  • ½ cutie Finetti mic (ness, cacao)
  • 3 banane
  • GLAZURA
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g. nuca cocos sau nuca rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banane:

Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas.
Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos in sus.In ultima lingura de faina se amesteca praful de copt.
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna jumatate din cantitatea de blat, se pune cacaua intr-o strecuratoare mica si se cerne deasupra aluatului din tava, se adauga restul de aluat in gramajoare care apoi se intind usor in toata tava. Se da la cuptorul incalzit, se coace la foc moderat pret de 15-20 min.
Cand e copt blatul se scoate pe o hartie alba si se ruleaza pentru cateva minute. Se unge cu crema, se aseaza bananele intregi pe lungimea aluatului, se ruleaza strans in hartie si se da la rece 1-2 ore.
Pentru crema se amesteca zaharul farin cu galbenusul, zaharul vanilinat si margarina tinuta la cald, pana se topeste zaharul, apoi se adauga Finetti, sau cacao, nes, coaja de lamaie si zeama de lamaie dupa gust.
Dupa o ora se imbraca cu ciocolata topita si se pudreaza cu nuca de cocos sau nuca rasa.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane si iaurt