Rulada cu carne si mortadella / Polpettone

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2020 | 2697 vizualizari

 

O reteta italiana foarte gustoasa.
Am pus in loc de faina normala o faina low carb cu seminte.
Va trebuie numai o carne de calitate, eu o cumpar la macelar si o toaca in fata mea.
Mortadella aduce gust si grasime la carnea de vita tocata.
O reteta economica caci putem face felii subtiri. Se taie foarte bine cand este rece.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/chec-de-carne-si-mortadella-polpettone.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de carne de vita tocata
  • 150 gr de mortadella
  • 80 gr de jambon crud
  • 70 gr de bulion concentrat de rosii
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina cu seminte
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei
  • 1 nuca de unt
  • sare, piper paprika
  • 2 linguri de seminte (amestec lin, floarea soarelui si susan)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu carne si mortadella / Polpettone:

Curatati ceapa si usturoiul.

Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie.

Adaugati ierburile si paprika.

Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu mortadella.

Intr-un castron amestecati compozitia mixata cu carnea tocata, oul, bulionul si faina. Puneti sare, piper.

Pe o hartie de copt puneti 4-5 felii de jambon crud. Depuneti carnea tocata deasupra, ridicati feliile de jambon peste carne si acoperiti cu o felie de jambon.

Formati o rulada stransa in hartia de copt.

Puneti-o intr-o forma de chec.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 35 de minute.

Indepartati hartia, puneti din nou in forma de chec  si varsati deasupra sucul lasat.

Dati la cuptor timp de 10 minute la 200°C sau pana cand este colorat frumos.

Lasati sa se raceasca.

Am lasat o noapte la rece. Rece se taie bine si usor in felii subtiri.

Serviti su salada, muraturi etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu carne si mortadella / Polpettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

madi_marin 1

30.07.2020, 19:53

Imi place reteta, am salvat-o si eu!

Rocsi 1

30.07.2020, 20:08

Imi place genul asta de aperitiv, pentru ca este satios si se poate servi in orice moment al zilei!

oanapl 1

28.09.2020, 14:54

Ce bunătate!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata cu carnati