Rulada cu crema caramel, nuca si cafea

de anca_rm in Prajituri, 23 Ian 2014 | 5461 vizualizari

 

Imi place sa fac rulada de orice fel, dulce sau sarata ..sunt aspectuoase si potrivite pentru orice ocazie .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri zahar praf
  • 2 oua
  • 8 linguri nuca macinata (160 gr)
  • 1unt la temperature camerei
  • 2 lingurite cafea solubila
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema caramel, nuca si cafea:

 

Blatul :

 Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade

 Intr-un bol separam ouale

 Albusurile  il batem spuma tare cu zaharul

 Adaugam galbenusurile  si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le pune peste albusul batut se pot bate  usor cu o furculita )

 Punem faina si uleiul amestecand incet de sus in jos.

 Cu ajutorul unui pos punem pe tava forme (asta daca doriti , se poate si fara ) , dam tava la cuptor pentru 2-3 minute.

 Intre timp in aluatul ramas punem cacao si amestecam .

 Scoatem tava si turnam compozitia peste fromele coapte , si dam din nou la cuptor pana cand trece testul scobitorii , aproximativ 10 minute .

 Pregatim un prosop si rasturnam  aluatul copt pe prospop , desprindem hartia si intoarcem invers , cu formele in sus .

 Rulam cu ajutorul prosopului si lasam la racit.

 Crema:

 Intr-o cratita punem 3 linguri zahar tos pe foc sa se topeasca.

 Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri zahar pudra .

 Cand are culoarea chihlimbarului punem nuca si luam deoparte , amestecam bine si punem untul .

 Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste untul si se incorporeaza bine .

 Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si lasam pe foc pana se ingroasa bine crema.

 Desfacem rulada din prosop si o umplem cu crema calduta (altfel nu se mai poate intinde )

 Rulam din nou si infoliem , dam la frigider si lasam cateva ore pana se raceste bine .

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate face simpla , intr-o singura culoare

2

inainte de a intinde crema , daca doriti si va place se poate pune gem de caise -iese minunata

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema caramel, nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte